Running Text Style

အားလံုးမဂၤလာပါ ခုလိုလာလည္တဲ့အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ Lawm hih bang aa hong hawh thei nai caing aa lung dam mah mah ei
May God Blessed You All
There Is Power
In The Name Of Jesus
Everything Changed

Sunday, 17 March 2013

ပင္လယ္စာပဲၾကာဇံသုတ္

It will take 5 Seconds to Subscribe Us
Pulpit rock Pulpit rock

ပင္လယ္စာပဲၾကာဇံသုတ္
ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးပါေနာ္။
ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားလဲေကာင္းသလို သူ႕ခ်ည္းအတိုင္းစားလို႔လဲေကာင္းပါတယ္။
အျမည္းလုပ္စားလို႔လဲအလြန္ေကာင္းေပါ့ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-ပဲၾကာဇံ – အထုပ္ေသး၃စည္း(ေရေအးစိမ္ထားပါ) 
-ပုဇြန္ ၁၀၀ ဂရမ္
-ျပည္ၾကီးငါး ၁၀၀ ဂရမ္
-ငါးအသား ၁၀၀ ဂရမ္
-ကမာ ၁၀၀ ဂရမ္
–ဂ်င္း နဲနဲေထာင္းျပီး
-မုန္လာဥနီ(အေခ်ာင္းေလးမ်ားျခစ္ထား)
-ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၁လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီးလွီးေပးပါ)
-ငရုတ္သီးစိမ္း – ၅ေတာင္႔ (ပါးပါးလီႇးထား)
-နံနံပင္(ပါးပါးလီွးထား)
- ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ၁ဇြန္း (စားပြဲတင္)
-ၾကက္သားမႈန္႕၂ဇြန္း (စားပြဲတင္)
-သံပရာသီး – ၁ျခမ္း (အၾကီး)
-ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ – ၁ဇြန္း (စားပြဲတင္)
- sweet chilli sauce ၃ဇြန္း (စားပြဲတင္)
-သၾကား၁ဇြန္း (စားပြဲတင္)
-ငံျပာရည္ ၁ဇြန္း (စားပြဲတင္)

Sauce ရည္အရင္လုပ္ထားပါ။
Sweet chilli sauce ၃ဇြန္း(စတပ)၊
သၾကား၁ဇြန္း၊
ငံျပာရည္ ၁ဇြန္း၊
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ၁ဇြန္း, 
သံပရာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႕၁ဇြန္း တို႔ကိုေရာေမႊထားပါ။

ုျပင္ဆင္နည္း
ပုဇြန္၊ ငါး တို႔ကို ၃မိနစ္ ေလာက္ ဂ်င္းအနဲငယ္နဲ႔ျပဳတ္ပါ။
ပုဇြန္းအေကြးငါးအေႏြးေပါ့ေနာ္။
ျပည္ၾကီးငါးေလးမ်ားကို အကြက္ေလးမ်ားေဖာ္ျပီးလီႇးထားျပီး ၅မိနစ္ ဂ်င္းထဲ႔ျပီးျပဳတ္ပါ။
ကမာကိုလဲ ထိုနည္းအတိုင္း၅ မိနစ္ ျပဳတ္ပါ။
ျပဳတ္ျပီးသား ပုဇြန္၊ ငါး၊ ျပည္ၾကီးငါး၊ ကမာ တို႔ ျပဳတ္ျပီး ျပီးခ်င္းေရေအးေဆးျပီ စစ္ထားပါ။

 
ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံေလးမ်ားကို ေရေႏြးေဖ်ာျပီး ေရေအးနဲ႔ေဆးျပီးစစ္ထားပါ။
ေရေအးေဆးရတဲ႔ ရည္ရြယ္ခ်က္က ၾကာဇံေလးမ်ား အပူရွိန္နဲ႔ အႏူးမလြန္ေအာင္ ၊ စားတဲ႔အခါ လတ္ဆတ္ေအာင္ပါ။
 
ၾကာဇံေလးစသုတ္ရေအာင္
ၾကာဇံကို ဇလုံတခုထဲ ထဲ႔ျပီး ပုဇြန္၊ ငါး၊ ျပည္ၾကီးငါး၊ ကမာ တို႔ ထဲ႔၊
မုန္လာဥအေခ်ာင္းေလးမ်ား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ တို႔
ကို ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ၁ဇြန္း၊ ၾကက္သားမႈန္႕၁ ဇြန္းထဲ႔ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ။


ျပီးရင္ ၾကာဇံမ်ားကို ျပင္မဲ႔ပန္းကန္ေပၚ ျပင္ဆင္ျပီးထဲ႔ပါ။ အေပၚက Sauce ကိုျဖဴးျပီတင္လိုက္ပါ။
စားကာနီးရင္ နံ႕ေအာင္ေမႊျပီး အရသာရွိရွိ သုံးေဆာင္ဖို႔အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ


အေၾကာင္းအရာ: အသုပ္လုပ္နည္း
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment