Running Text Style

အားလံုးမဂၤလာပါ ခုလိုလာလည္တဲ့အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ Lawm hih bang aa hong hawh thei nai caing aa lung dam mah mah ei
May God Blessed You All
There Is Power
In The Name Of Jesus
Everything Changed

Thursday, 4 October 2012


ေမက ဟင္းေတြ ခ်က္စားရတာထက္ အသုပ္ေလးေတြ သုပ္စားရတာၾကိဳက္တယ္။ အသုတ္ေတြကို အျမဲတမ္းလုပ္စားျဖစ္တယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အသုပ္ေလးေတြကို ႏွစ္သက္ခံုမင္စြာ စားတတ္သူေလးေပါ့။ ေနာက္တစ္ခုက အသီးအရြက္ေတြကို စားရတာကို အရမ္းႏွစ္သက္တယ္။ အသားငါးေတြ စားသံုးရတာထက္ခံုမင္တယ္။ အမ်ားအားျဖစ္ေတာ့ အသီးအရြက္ေတြကိုပဲ စားျဖစ္တာမ်ားတယ္။ (ဟီး း  အသားငါး ဝယ္မစားနိုင္တာကို လူၾကားေကာင္းေအာင္ေျပာေနတာ)
အသီးအရြက္ကို ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူတစ္ေယာက္ျဖစ္တာေၾကာင့္ ထိုအသီးအရြက္ ၊အနွံေတြထဲကပဲ တစ္ေန႕တစ္ေန႕ ဘာေလးကို ဘယ္လို လုပ္စားရမွာလဲ ေတြးေနျဖစ္။ ခ်က္စားျပဳတ္စားရတာကို ဝါသနာပါျပီး အစားအစာ အသစ္ေလးေတြကို စမ္းသပ္ျပီး ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ရတာကိုလဲ ခံုမင္သူေလးပါ။။
ဒီေန႕ေတာ့ စားေနၾကေတြထဲမွ ဗိုလ္စားပဲသီးကို ဘယ္လိုစားရင္ေကာင္းမလဲလို႕ ေတြးျပီး ဗိုလ္စားပဲသီးေတြကို အစိမ္းေၾကာ္ထဲ ထည့္ျပီးေၾကာ္စားတာ ၊ ဟင္းခ်က္စားတာ၊ သူ႕ခ်ည္းသက္သက္ေၾကာ္စားတာ၊အသားေတြနဲ႕ ေရာျပီးေၾကာ္စားတာမ်ိဳးေတြ ရွိခဲ့ေပမယ့္ ယခုလိုသုပ္စားတာမ်ိဳးေတာ့ မရွိခဲ့ေသးပါဘူး။
နိုင္ငံျခားသား အသိတစ္ေယာက္က ျမန္မာပဲသီးသုပ္ဆိုျပီး စာတမ္းေလးျပဳစုေရးသားတာေတြ႕ေတာ့ ေမလဲ စမ္းသပ္ၾကည့္မယ္ဆိုျပီး သုပ္စားၾကည့္တာ။ ဘယ္ျမန္မာတစ္ေယာက္က ထိုနိုင္ငံျခားသားကို သုပ္ေကၽြးလိုက္ျပီး ျမန္မာအသုပ္လို႕ ေခၚတြင္ေစလဲေတာ့မသိခဲ့ပါ။ ထိုပဲသီးသုပ္ကေတာ့ ျမန္မာမဆန္ခဲ့တာ အမွန္ပါပဲ။ ပံုမွန္အားျဖစ္ ျမန္မာအသုပ္ေတြကအဆိမ့္သုပ္လို႕ ေခၚတြင္နိုင္သည့္ ပဲမႈန္႕၊ေျမပဲမႈန္႕၊ဆီခ်က္ စသည္တို႕ကိုသံုးျပီး အရသာဆိမ့္ဆိမ့္ ၊ ခ်ဥ္ငန္စပ္အရသာကို အေျခခံျပီးသုပ္စားၾကတာပါ။ ယခုပဲသီးသုပ္မွာေတာ့ ျမန္မာမဆန္ဘဲ အနည္းငယ္ ထိုင္းစတိုင္ဆန္ဆန္ကို အေနာက္တိုင္းစတိုင္ ေရာယွက္ထားတာတဲ့ အရသာမ်ိဳးပါ။ ျမန္မာတစ္ေယာက္က သုတ္ေကၽြးလို႕ ျမန္မာအသုပ္ဆိုသည့္ စာရင္းထဲ ထည့္ထားပံုရပါတယ္။
အစားအေသာက္အသစ္အဆန္းေလးေတြကို ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ မိတ္ေဆြေတြလဲ စိတ္ပါဝင္စားပါက သုပ္စားနိုင္ရေအာင္ ထိုအသုပ္သုပ္နည္းေလးကို ေရးေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။
သက္သတ္လြတ္စားသံုးသူမ်ားအတြက္လဲ အဆင္ေျပသည့္ အသုပ္ေလးပါ။

ပဲသီးသုပ္ရန္ ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

၁။ ဗိုလ္စားပဲသီး ၁၅ က်ပ္သားခန္႕
၂။ဆား ေကာ္ဖီဇြန္းတစ္ဝက္ခန္႕
၃။ သံပရာသီး တစ္လံုး
၄။ၾကက္သြန္နီဥ အေသးနွစ္လံုး (ၾကီးလွ်င္ တစ္ဥပဲ သံုးပါ)
၅။ၾကက္သြန္ျဖဴဥၾကီး ၃ မႊြာ
၆။ငရုတ္သီးစိမ္း ၄၊၅ ေထာင့္ခန္႕
၇။ပဲငံျပာရည္အခ်ိဳ (သို႕) ပဲဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၈။ သၾကား ေကာ္ဖီဇြန္း ၂ဇြန္း
၉။ေျမပဲဆီ (သို႕) ႏွမ္းဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀ ။ နံနံပင္ ၂ပင္ခန္႕

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ပဲသီးမ်ားကို မိမိစိတ္အၾကိဳက္အရြယ္အစား ပိုင္းျဖတ္လိုက္ပါ။
၂။ မီးဖိုေပၚတြင္ ေရေႏြးတည္၍ ေရထဲတြင္ ဆားေကာ္ဖီဇြန္းတစ္ဝက္နွင့္ ျခစ္ယူထားေသာ သံပရာခြံတို႕ကို ထည့္ျပီး ေရေႏြးကိုဆူေအာင္တည္ပါ။
သံပုရာခြံကို ျခစ္နွင့္ ျခစ္ယူရာတြင္ အစိမ္းေရာင္ အခြံကိုသာ ျခစ္ယူပါ။ အစိမ္းေရာင္ေအာက္က အျဖဴသားမ်ားကိုပါ ျခစ္ယူမိလွ်င္ အရသာမွာ ခါးသက္သြားနိုင္ပါသည္.။ ေမ နမူနာ ျပထားပါတယ္။ သံပရာသီးတစ္လံုးျခစ္ယူလွ်င္ အနည္းငယ္သာ ရနိုင္ပါသည္.။ ထိုအနည္းငယ္သည္ လိုအပ္သည့္ အနံ႔အတြက္လံုေလာက္ပါျပီ။ မ်ားမ်ားရေအာင္ အျဖဴသားေတြကိုပါ ျဖစ္ယူေနမည္ စိုးေသာေၾကာင့္ပါ။

ေရေႏြးဆူလာျပီးဆိုလွ်င္ေတာ့ ပဲသီးထည့္ျပီး  (၅)မိနစ္ခန္႕ ျပဳတ္လိုက္ပါ။ အဖံုးဖြင့္၍ ျပဳတ္ပါ။ သို႕မွသာ အေရာင္မေျပာင္းပဲ အစိမ္းေရာင္အတိုင္း က်န္ေနမည္။
ပဲသီးနူးေလာက္ျပီးဆိုရင္ေတာ့ ေရေအးေအးေလး ေလာင္းေဆးျပီး ေအးသြားလွ်င္ ေရစစ္ ထားလိုက္ေပါ့။
၃။ ငရုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴနီကို ဆံုထဲထည့္ေထာင္းျပီး ညက္သြားလွ်င္ ဆီ၊ပဲဆီ၊သၾကား၊သံပရာရည္၊ဆားအနည္းငယ္ (အခ်ိဳမႈန္႕ထည့္လိုက အနည္းငယ္ထည့္နိုင္ပါသည္) တို႕ကို ေရာေမႊျပီး ျပဳတ္ထားသည့္ ပဲသီးေပၚ ဆမ္းလိုက္ျပီး သမေအာင္ေမႊလိုက္လွ်င္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ပဲသုတ္ေလး တစ္ပြဲ ရပါျပီ။ နံနံရြက္ေလးေတြကို ပါးပါးလွီးျပီး အေပၚမွာျဖဴး အလွဆင္လိုက္ေပါ့။
သက္သတ္လြတ္ စားသံုးသူမ်ားအတြက္လဲအသုပ္ေလးတစ္ပြဲ ရပါျပီ။
ျပဳလုပ္ရသည္မွာလဲ လြယ္ကူ၊ အခ်ိန္ကုန္လည္း သက္သာသည့္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ဗိုလ္စားပဲသီးသုတ္ေလးကို သံုးေဆာင္ၾကပါရွင္။





..... (¯`v´¯)♥
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္
Views: 11

No comments:

Post a Comment