Running Text Style

အားလံုးမဂၤလာပါ ခုလိုလာလည္တဲ့အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ Lawm hih bang aa hong hawh thei nai caing aa lung dam mah mah ei
May God Blessed You All
There Is Power
In The Name Of Jesus
Everything Changed

Tuesday, 5 June 2012

ကန္စြန္းရြက္၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

It will take 5 Seconds to Subscribe Us
Pulpit rock Pulpit rock

သင့္ခ်စ္ဇနီးက ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္၊ ကန္စြန္းရြက္သုပ္၊ ကန္ စြန္းရြက္ခ်ည္ရည္ဟင္း စသျဖင့္ ကန္စြန္းရြက္ကို ပင္တိုင္စံ ဟင္းတစ္ခြက္လို မပါမျဖစ္ ခ်က္ျပဳတ္ေကြ်းတဲ့အခါ "ဒီေန႔ လည္း ကန္စြန္းရြက္ပဲလား ကြာ" ဆိုၿပီး မညည္း တြားလိုက္ပါနဲ႔။ ကန္စြန္းရြက္မွာ ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္ B1၊ ဗီတာမင္စီ၊ ပ႐ိုတင္းဓာတ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ သံ ဓာတ္၊ ကာ႐ိုတင္းစတဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြ မ်ားစြာပါဝင္တာေၾကာင့္ သင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ တန္ဖိုးမျဖတ္ႏိုင္တဲ့ အရြက္တစ္မ်ိဳး ပဲျဖစ္ပါတယ္။
(၁) အိပ္ေရးဝ၀ အိပ္ေပ်ာ္ေစပါတယ္ ကန္စြန္းရြက္ဟာ အိပ္မေပ်ာ္တဲ့သူ ဒါမဟုတ္ အိပ္ေပ်ာ္ဖို႔ ခက္ခဲတဲ့သူေတြအတြက္ အိမ္သံုးသဘာ ဝေဆး တစ္လက္လိုမ်ိဳး အသံုးဝင္ပါတယ္။ ကန္စြန္းရြက္ဟာ အိပ္ေမာက်ေအာင္ လံႈ႔ေဆာ္ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိလို႔ပါ။ ကန္စြန္းရြက္ကို စားရင္ အခ်ိန္ ၾကာၾကာ အိပ္ေပ်ာ္ေစတာမ်ိဳး မဟုတ္ဘဲ အိပ္စက္မႈ အရည္အေသြးကို ျပည့္ဝေစ တာေၾကာင့္ ႏိုးထလာတဲ့အခါ လန္းဆန္းေစႏိုင္ပါတယ္။
(၂) ဝမ္းမွန္မွန္သြားေစပါတယ္ ကန္စြန္းရြက္မွာ အေလးခ်ိန္တူ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထက္ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ေလးဆပိုမို ပါဝင္ၿပီး ကယ္လ္စီယမ္ပါဝင္မႈက ၁၂ ဆပိုမ်ားကာ ကာ႐ိုတင္းဓာတ္လည္း ပိုမိုပါဝင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကန္ဇြန္းရြက္မွာ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အစာအိမ္ အူလမ္းေၾကာင္း လႈပ္ရွားမႈကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ဝမ္းမွန္မွန္သြားေစပါတယ္။ ကန္ဇြန္း ရြက္ကိုစားၿပီးခ်ိန္မွာ အူထဲရွိ အက္စစ္ဂုဏ္သတၲိကို ေလ်ာ့က်ေစတာေၾကာင့္ အူလမ္း ေၾကာင္း Flora မမွ်တမႈမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့အတြက္ ကင္ဆာ တားဆီး ေပးတဲ့ အာနိသင္ရွိပါတယ္။
(၃) ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ႕က်ေစပါတယ္ ကန္စြန္းရြက္ကို ဝမ္းႏုတ္ေဆး၊ သန္ခ်ေဆးအျဖစ္ က်န္းမာေရးဆိုင္ရာကြ်မ္းက်င္ သူေတြက ယံုၾကည္ ၾကသလို ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်လိုသူေတြအတြက္လည္း ေကာင္းပါတယ္။ ကန္စြန္းရြက္ဟာ ဝမ္းခ်ဳပ္တာ၊ လိပ္ေခါင္းျဖစ္တာေတြကို သက္ သာေစသလို ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်လိုသူေတြအတြက္လည္း တျခား အစားအေသာက္ေတြေနရာမွာ အစားထိုး စားသင့္တဲ့ အစာပဲျဖစ္ ပါ တယ္။
(၄)ေသြးဖိအားကို ထိန္းေပးပါတယ္ေသြးတိုးေန သူေတြမွာ ကန္စြန္းရြက္ကို စားေပးရင္ေသြးဖိအားေလ်ာ့ က်ေစပါတယ္။ ကန္စြန္းရြက္ ဟာ ေသြးေၾကာထဲရွိ အဆီေတြ ကင္းေဝးေစေရးအတြက္ အေရးပါပါတယ္။
(၅) သိုင္းရြိဳက္ဂလင္းရဲ့လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္ ကန္စြန္းရြက္မွာ ကယ္လိုရီပါဝင္မႈ နည္းၿပီး ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္စီ ၊ ေဖာလစ္အက္စစ္၊ ဆလဖာ၊ သြပ္(ဇင့္)၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ အိုင္အိုဒင္းနဲ႔ သံဓာတ္တို႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္ သိုင္းရြိဳက္ ဂလင္းရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္ တာေတြကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ပါဝင္မႈျမင့္မားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ သလို ႏွလံုးေရာဂါကိုလည္း ကင္းေဝးေစပါတယ္။
(၆)ေရာင္ရမ္းမႈကိုေလ်ာ႔က်ေစပါတယ္ ကန္စြန္းရြက္ကို သုပ္ၿပီး စားတာေၾကာင့္ ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါ၊ အေအးမိတာ၊ေခ်ာင္းဆိုး တာ နဲ႔ ေလျပြန္ေရာင္ရမ္းတာေတြကို သက္သာေစပါတယ္။ ကန္စြန္းရြက္မွာ အမိုင္ႏိုအက္စစ္အမ်ားအျပားပါဝင္ကာ အဆိပ္တား အာနိသင္ ၊ ေရာင္ရမ္း မႈက်ေစတဲ့ အာနိသင္၊ ဆီးသြားေစတဲ့ အာနိသင္နဲ႔ အိပ္ေမာက်ေစတဲ့ အာနိသင္ေတြကိုရရွိေစပါတယ္။
(၇) ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္ ကိုလည္း ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။
(၈) အဆိပ္ေျပေစပါတယ္ ကန္စြန္းရြက္ကို အဆိပ္ေျပေစတဲ့ေဆးတစ္လက္လို အသံုးျပဳၾကပါတယ္။ အစားမွား တာေၾကာင့္ေအာ့အန္ တဲ့ ေဝဒနာေတြကို သက္သာေစတယ္လို႔ ယံုၾကည္ၾကပါတယ္။ ကန္စြန္းရြက္မွာပါတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲက မေကာင္းတဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို ကင္းစင္ေစတာေၾကာင့္ ေရာဂါမ်ားစြာ၊ အထူးသျဖင့္ ကင္ဆာေရာ ဂါမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ကန္စြန္းရြက္ရဲ႕ တျခားက်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူး ေတြကေတာ့-
ရာသီလာစဥ္ နာက်င္ကိုက္ခဲမႈကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
ေခါင္းကိုက္တာ၊ သြားကိုက္တာကို သက္သာေစပါတယ္။
ေဗာက္ထတာနဲ႔ အေရျပားျပႆနာေတြအတြက္ အသံုးဝင္ပါတယ္။
အနာေတြကို သက္သာေစပါတယ္။
နာ့ဗ္ေၾကာရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။


Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment