Running Text Style

အားလံုးမဂၤလာပါ ခုလိုလာလည္တဲ့အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ Lawm hih bang aa hong hawh thei nai caing aa lung dam mah mah ei
May God Blessed You All
There Is Power
In The Name Of Jesus
Everything Changed

Wednesday, 1 February 2012

natural medicine


etone

အနံ႕ျပင္းသလို … အစြမ္းလည္းျပင္းတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ

ၾကက္သြန္ျဖဴကို လူအမ်ားစုက ၾကိဳက္ၾကေပမယ့္ … သူ႕ရဲ႕ ျပင္းလွတဲ့ အနံ႕ေၾကာင့္ အမ်ားနဲ႕ေျပာဆိုဆက္ဆံရတဲ့ အလုပ္ခြင္တြင္းနဲ႕ ပါ့ဘလစ္ေနရာမ်ိဳးကို ေရွာင္ျပီး အိမ္မွာသာစားၾကတာမ်ားပါတယ္ ။တစ္ခ်ိဳ႕ကလည္း ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဟင္းခတ္အေမြးၾကိဳင္ေနျဖင့္ ဆီသတ္စားၾကသလို ၊ တစ္ခ်ိဳ႕ကလည္း အသုတ္လိုမ်ိဳး ၊ ဘိတ္ခ်ဥ္လိုမ်ိဳး ထည့္သံုးၾကတယ္ ။ ဒါ့ျပင္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီခ်က္ခ်က္ျပီး အသီးရြက္ေတြနဲ႕ အသုတ္လုပ္ရာတြင္လည္းေကာင္း ၊ လၻက္နဲ႕ တြဲဖက္ျပီးေတာ့လည္းေကာင္းစားၾကတယ္ … ။ ကၽြန္မလည္း ၾကက္သြန္ျဖဴၾကိုက္ေပမယ့္ ….. အမ်ားနဲ႕ ဆက္ဆံေနရတဲ့ လုပ္ငန္းခြင္အလုပ္ခ်ိန္တြင္းမွာေတာ့ မစားျဖစ္ပါဘူး … ။ ၾကက္သြန္ျဖဴက အနံ ့ျပင္းသလို သူ႕ရဲ႕ ေဆးဖက္၀င္မွုကလည္း ျပင္းျပင္းပ်ပ် ရွိလွပါတယ္ … ။
ၾကက္သြန္ျဖဴစားျခင္းအားျဖင့္ ကိုလက္စထေရာ(အဆီဓါတ္) ကိုေလ်ာ့က်ေစျခင္း ၊ ေသြးေၾကာတြင္းေသြးခဲမွုကို ဟန္႕တားေပးျခင္း ၊ ေသြးဥမႊားမ်ား စုခဲျခင္းတို႕ကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးျခင္း ၊ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမွုနွုန္းကို ေလ်ာ့ခ်ေပးျခငး္ ၊ ေသြးပ်စ္ခဲမွုကို က်ဲေစျခင္း ၊ ေသြးလည္ပတ္မွုကို ေကာင္းမြန္ေစျခင္း ၊ အဆစ္ျမစ္နာက်င္ကိုက္ခဲမွုေတြကို သက္သာေစျခင္း ၊ ပန္းနာေရာဂါထမွုကို ကာကြယ္ေပးျခငး္ ၊ ဆီးလမ္းေၾကာင္းေရာဂါျဖစ္ပြားမွုကို ေလွ်ာ့နည္းေစျခင္း ၊ ဗိုက္ကယ္ျခင္း၊ လိပ္ေခါင္းေသြးယိုျခင္းနဲ႕ အူတြင္းေရာဂါ စတဲ့ … အစာအိမ္နဲ႕ အူလမ္းေၾကာင္းဆိုင္ရာ ေရာဂါမ်ားကို ေလ်ာ့နည္း ေစပါတယ္ … ။
ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ပါတဲ့ ajoene ဓါတ္က ေသြးခဲမွဳကို ဟန္႕တား တားဆီးေပးျပီး ၊ အာရီနယ္လင္ဟိုမုန္း၊ ပရိုစတာဂလင္ေအနဲ႕ အီးဟိုမုန္းတို႕ပါလို႕ ေသြးတိုးေရာဂါအတြက္မ်ားစြာ အေထာက္ကူျပဳပါတယ္ ။ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ဓါတ္တိုးပစၥည္း ပယ္ဖ်က္ဓါတ္ ၁၅မ်ိဳးေလာက္ပါတာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါကာကြယ္မွုကိုလည္း အေထာက္ကူျပဳပါတယ္ ။ ကိုလက္စထေရာ ၁၀%ကေန ၁၅ %ထိ နည္းပါးေလ်ာ့က်ေစဖို႕ … တစ္ေန႕ကို ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးမႊာေလာက္စားေပးသင့္ပါတယ္ ။ ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ ေဆးဖက္၀င္လွျပီး တစ္ေန႕ ႏွစ္မႊာေလာက္စားရံုနဲ႕ ေသြးေၾကာတြင္းေသြးခဲမွုကို တားဆီႏိုင္ပါသတဲ့ … ။ ၾကက္သြန္ျဖဴစားေပးျခင္းအားျဖင့္ ေသြးလည္ပတ္မွုကို ပိုမိုေကာင္းမြန္ေစတာေၾကာင့္ ေသြးပ်စ္ခဲျခင္းမွ ေသြးက်ဲျခင္းအတြက္ကိုလည္း အေထာက္ပ့ံျဖစ္ေစပါတယ္ ။ ဒါ့ျပင္ ေသြးလည္ပတ္မွုေကာင္းေစျခင္းေၾကာင့္လည္း  ေသြးခ်ိဳ ၊ ဆီးခ်ိဳေရာဂါေတြကို သက္သာေစႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္ ။ ပန္းနာရင္ၾကပ္အခံရွိသူမ်ားအေနျဖင့္လည္း ေရာဂါျပန္မထေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါေသးတယ္ ။ အစာအိမ္ အူလမ္းေၾကာင္း ၊ လိပ္ေခါင္းေသြးယို ၊ ဆီးလမ္းေၾကာင္းေရာဂါေတြကိုပါ ေလ်ာ့နည္းေစတဲ့ ၾကက္သြန္ျဇဴကို တတ္ႏိုင္သေလာက္စားေပးသင့္ပါတယ္ … ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးျဖင့္ စားေသာက္ရမွ … စြမ္းရည္အျမင့္ဆံုးကိုရရွိဖုိ႕ဆိုလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ခြာျပီး ဆယ့္ငါးမိနစ္ခန္႕ ေလသလပ္ခံျပီးမွသာ ခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေလွာ္ ၊ အစိမ္းစားသင့္ပါတယ္ ။ ၁၅ မိနစ္ေလသလပ္ခံေနတဲ့ အခ်ိန္တြင္း ေအာက္ဆီဂ်င္နဲ႕ ဓါတ္ျပဳမွုမွ အျမင့္ဆံုးစြမ္းရည္ေတြ ရွိလာတာေၾကာင့္ပါလို႕ မွတ္သားရပါတယ္ ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုခ်က္ရာတြင္လည္း … ခ်ဥ္ေသာအသီး၊ အခ်ဥ္ဓါတ္ရွိေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားႏွင့္ ေရြးခ်က္လွ်င္လည္း သင့္ေတာ္ပါတယ္ … ။ ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ႕ ajoene ဓါတ္ကို အခ်ဥ္ဓါတ္က အေလလြင့္မျဖစ္ေအာင္ ထိန္းခ်ဳပ္ထားႏိုင္လို႕ပါပဲ … ။
အနံ႕ျပင္းလို႕ ၾကက္သြန္ျဖဴမစားရဲတဲ့ လူေတြအတြက္လည္း ၾကက္သြန္ျဖဴကေန ထုတ္လုပ္ထားတဲ့ ေဆးေတြ … ေစ်းကြက္တြင္းအမ်ားၾကီးေပၚထြက္လာၾကပါျပီ ။ အစာလည္းေဆး ၊ ေဆးလည္း အစာဆိုတဲ့ စကားရွိတာမို႕ … အိမ္သံုးဟင္းခတ္အေမႊးၾကိဳင္ၾကက္သြန္ျဖဴစားရင္း … အသက္ရွည္၍ အနာမဲ့ၾကပါေစလို႕ ဆႏၵျပဳလိုက္ရပါတယ္ေနာ္ ။

No comments:

Post a Comment